Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Preventie

Veel behandelingen zijn te voorkomen door liefst 3 x daags te poetsen en tussen de tanden te reinigen. Ook een adequaat voedingspatroon met maximaal 7 zoetmomenten draagt hieraan bij. Vermijd zuren, zoals cola, icetea, appelsap, energy drinks en frisdranken.

Behandelingen

Vrijwel alle tandheelkundige behandelingen worden door de tandartsen en mondhygiënisten in onze praktijk uitgevoerd. Bijvoorbeeld vullingen, facings, kronen, bruggen, protheses, extracties enz.

Verwijzingen

Soms is een gespecialiseerde behandeling nodig. Bijvoorbeeld de kaakchirurg, orthodontist, parodontoloog of endodontoloog. Wij beschikken over een groot netwerk. De specialismen Restauratieve en Bijzondere tandheelkunde hebben wij zelf in huis.

Mondhygiëniste of Preventie-assistente.

Wat is het verschil? De mondhygiëniste heeft een Hbo-opleiding en is zelfstandig bevoegd. Zij onderzoekt het gebit, geeft voorlichting, behandelt parodontitis, kan verdoven, maakt sealants, geeft fluoride behandeling, en bleekt. In opdracht van de tandarts maakt zij foto’s of modellen. Zij is tevens opgeleid om mensen te begeleiden met een ziekte die de mondgezondheid beïnvloedt. In onze praktijk maakt de mondhygiëniste geen vullingen.

De preventie-assistente werkt op Mbo-niveau Zij. Zij geeft voorlichting om gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen. Zij reinigt boven het tandvlees, en maakt foto’s en gebitsmodellen. Zij werkt in opdracht van de tandarts.

Verdere informatie

Veel informatie vindt u op www.allesoverhetgebit.nl van het Ivoren Kruis.